Islam is Universal, Islam for all!!!

"Wahai orang-orang yang beriman, jika kamu menolong agamaKu, nescaya Aku akan menolongmu serta meneguhkan kedudukanmu." Surah Muhammad:7

Thursday, July 4, 2013

Dr. Morsi, Tabahkan Hatimu.


Sebagai umat Islam yang sihat jiwanya untuk melihat agama sejahtera Islam kembali memurnikan dunia yang sedang tenat di bawah pemerintahan manusia yang rakus dengan fatamorgana yang berupa pangkat, kekuasaan, darjat atau kuasa yang diluar keredhaan ALLAH S.W.T.

Andai jihad Dr. Morsi untuk menegakkan hukum Allah di bumi Mesir itu sebagai jenayah, andai jihad Dr. Morsi untuk membantu negara Islam yang ditindas seperti Palestin, Syiria dan lainnya sebagai perkara yang menyusahkan dunia, maka ingin saya tegaskan bahawa sebenarnya merekalah penjenayah sebenar dunia yang wajib ditumbangkan iaitu Israel dan sekutunya termasuk yang berkonspirasi untuk menjatuhkan Dr. Morsi.

Berhubung hal tersebut, puak-puak yang membenci hukum Allah atau penjenah dunia ini bimbang akan kebangkitan kerajaan yang telus dan tekun dalam memerintah umat kembali kepada negra yang benar-benar membawa kebajikan dunia akhirat tidak kira agama, kaum, darjat, pangkat dan bangsa.

"Mereka ingin memadamkan cahaya Allah dengan mulut (tipu daya) mereka, tetapi Allah menyempurnakan cahaya-Nya, walau orang-orang kafir membencinya" [Surah As-Saff: 8]

- 'Amir' -

Seorang rakan juga menyatakan:

Mungkin dia dikatakan diktaktor sebab dia membuka pintu antara Mesir dan Palestine. Dia juga mengiktiraf FSA dia juga membenarkan pejuang Mesir untuk berjuang di Syria, dia juga Anti-Syiah. Dia memusuhi yahudi dan US. Dia juga antara pemimpin yang hendak menegakkan Islam di zaman pemerintahannya, dan dia tolak sekular.
No comments:

Post a Comment